0736637945 info@zkond.se
Så väljer du rätt annonsstorlekar för din Google Ads-displaykampanj

Så väljer du rätt annonsstorlekar för din Google Ads-displaykampanj

När du skapar en displaykampanj i Google Ads är det avgörande att optimera ditt annonsmaterial för att få bästa möjliga exponering. En viktig del av detta innebär att välja rätt annonsstorlekar. Men hur vet du vilka format som fungerar bäst? Och hur anpassar du ditt annonsmaterial för dessa storlekar? I den här guiden hjälper vi dig att förstå de vanligaste annonsstorlekarna i Google Ads och hur du kan dra full nytta av dem.

Google Ads erbjuder en mängd olika annonsstorlekar, varav några är mer effektiva än andra. Här är en genomgång av de mest använda storlekarna och deras fördelar:

Leaderboard (728 x 90): Detta är en av de vanligaste annonsstorlekarna, perfekt för topppositioner på en webbsida. De läses lätt och har stor exponeringspotential.

Stor rektangel (336 x 280): Känd som en av de mest effektiva annonsstorlekarna, den här formatet är särskilt framträdande och erbjuder gott om utrymme för att få ditt budskap fram.

Bred skylt (970 x 250): Den här typen av annonsformat ger en stor yta att arbeta med, vilket gör det möjligt att inkludera mer detaljerat innehåll.

Halvsida (300 x 600): Detta format är väldigt iögonfallande på sidan och tillåter stora, högkvalitativa bilder.

Mobilbanner (320 x 50): Mobilanvändning är på uppgång, vilket gör denna storlek väsentlig för att nå ut till denna allt viktigare publik.

För att ditt annonsmaterial ska ha störst genomslagskraft är det viktigt att anpassa det för varje format. Här är några tips:

Använd högkvalitativa bilder som är relevanta för ditt budskap.
Se till att texten är läsbar och koncis.
Använd en tydlig call-to-action som uppmanar användaren att klicka.
Testa olika versioner av dina annonser för att se vilka som presterar bäst.

Slutsats

Att välja rätt annonsstorlekar för din Google Ads-displaykampanj kan göra en stor skillnad i dina resultat. Genom att förstå de olika formaten och hur man bäst anpassar ditt material för varje storlek, kan du skapa effektiva annonser som når din målgrupp och driver engagemang.