0736637945 info@zkond.se
Sökmotoroptimering (SEO)

SÅ LYCKAS DU MED SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)

SEO står för Sökmotoroptimering, (Search Engine Optimization) och är ett namn för tekniker och metoder som man använder med målet att få en hemsida att komma högre upp i resultat på sökmotorer såsom Google, Bing, Yahoo osv. Sökmotoroptimering olika förkortningar men det som används mest är nog själva benämningen sökmotoroptimering men även SEO. Sökmotoroptimering och SEO betyder samma sak och är en viktig del i skapandet av en hemsida.

Sökresultaten styrs utav algoritmer, (datorer) som bestämmer vad som är relevant för personen som söker. Deras mål är att visa så relevant resultat som möjligt för personen som söker efter bilder, tjänster, företag mm. I grunden är det så sökmotorer håller kvar sina besökare, genom att ge relevanta resultat snabbt och enkelt.

För att sammanfatta, om en hemsida är så relevant som möjligt (genom sökmotoroptimering) kommer den att dyka upp oftare och högre upp på google och dessutom få fler besökare. Det är vad som är själva grunden i sökmotoroptimering. Det är en form av marknadsföring som handlar om att styra informationen på sidan så att sökmotorerna tycker att hemsidan är relevant för de som söker efter olika tjänster.

SEO (sökmotoroptimering) är tidskrävande

och ett kontinuerligt arbete, det är därför många företag väljer att anlita en mediebyrå som tar hand om det. Det leder till att företagen kan fokusera på sin verksamhet och inte lägga massa timmar på att knappa.

Det är viktigt att veta och förstå sig på sökmotoroptimering för att förstå processen av den. Processen i sig är inte svår eller komplicerad, tid tar det precis som allt annat. Det som dock tar mest tid är att se själva resultatet. För att bygga upp med hjälp av sökmotoroptimering krävs det att minst några timmar varje månad. Därefter tar resultatet mellan 6-12 månader för att resultera i högre ranking på google vilket är målet med SEO. Anledningen till varför det tar tid är för att Google själva går in och mäter hur relevant din hemsida är för sökresultatet. Driver du en bilfirma är det relevant att använda sig av nyckelord som beskriver branschen och dess tjänster. På så sätt kan Google ranka dig högre eftersom din hemsida förbättras med dessa nyckelord och sökmotoroptimering varje månad -sakta men säkert.